Wednesday, January 10, 2007

ПОСЛЕДНИЯТ ЖИВОТ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА

Филм, който след като го изгледаш все едно си прочел книга...
Азиатско кино, което мен все още има с какво да ме изненада.
Сюжетът не е с бързодействие, но пък е заснет от легендарния хонконгски оператор Кристофър Дойл и омайващите сцени със сигурност ще задържат вниманието ти.
Разказва се за Кенджи – японец, който живее в Банкок и когато не прави поредния си опит за самоубийство, работи като библиотекар. Човек, който поддържа етикирано и подредено не само цялото си имущество, но и случките в живота си, неговия свят е картотека.
В поредния си опит за самоубийство застрелва един от членовете на якудза, а в друг неуспешен завършек на живота си става свидетел на трагедия, която свързва живота му с Нои – тайландска проститутка, в чиито дом се премества да живее.
За свикналия на подреден и чист дом и битие Кенджи Нои, с присъщата си разхвърляност и немарливи навици, е постоянният източник на занимения, които осмислят живота си.
Ставайки непредвидени съквартиранти двамата обменят опит не само в начина си на живот, но и в погледа си към света, въпреки че Кенджи знае твърде малко тайландски, а Нои тъкмо е стигнала до първият си урок по японски.

...

No comments: