Thursday, July 27, 2006

The Boondock Saints

Съвсем случайно ми попадна. Той от тези филми, които приятно ви изненадват по време на безсъние.
Ако да ре4ем, 4-та поредна нощ се борите с възглавницата и си мислите, че ако и този път не заспите, по-добре да си теглите куршума, и да се свършва.
Ако например, нямате какво друго да правите през дългите нощи, освен да си мислите за някакъв абсолютен нещастник, който след като ви е съсипал живота и има наглоста, няколко години по -късно да ви стещне случайно и да ви се хили в очите.
И изобщо ако съвсем ви се е стъжнило, защото единственият избор откъм забавления в телевизионната мрежа към 4.30 сутринта се свежда до "Палавите блондинки- пожарникарки" и "Пътища на любовта"/например/. И тъкмо проклинате наум и се опитвате да асимилирате идеята, че е възможно да плащате за 100 канала и всичките да са еднакво отегчителни, когато случайно нацелвате началните надписи на "Светците от Бундок".
Отсега предупреждавам, че е от изключителна важност да го гледате от самото начало. Не че филма е чак толкова оплетен или сложен, но за да му се насладите напълно е най-добре да не пропускате нищо. Става въпрос за 2-ма братя- ирландци, който решават да поразчистят квартала (американски квартал, разбира се) от утрепки, а гения-полицай, който е по следите им, в крайна сметка осъзнава правдивостта на взетите мерки и минава на тяхна страна. Признавам, сюжета не блести с оригиналност, но е наистина е интересно направен филм. И братята са много сладки. Споменах ли, че са ирландци. Има кръв, раздаване на справедливост, семейна обич и ирландци. И Уилям Дефо доста добре играе гей.
Общо взето ви оставя с добро чуство и не ви натоварва с нищо. Хубав филм.

2 comments:

Des said...

Присъства и отмъщение - към всичко зло. Незнайно защо на мен филмът през цялото време ми напомняше за Убий Бил, именно от гледна точка на отмъщението или кръвта...

Интересен от гледна точка на любитилетите на британски диалекти ще е и наслажданието на ирландския акцент на братята, този път наистина, а не като често срещаният американски-руски в холивудските филми!

luho said...

на мен пък ми е от серията на "две димящи дула" "гепи" и донякаде "треинспотинг" много е добър чак се учудвам че чак сега си попаднала на него...
обичам ирландци :)