Wednesday, January 09, 2008

Perfume: The Story of a Murderer

Веднъж вече споменах, че чакам филмът да излезе на голям екран.
Е гледах го.

Тук трябва да обясня за филмите, които гледам след като съм прочела книгата ...
Има доста такива и някак си ги приемам само като образ към вече прочетеното и представеното от мен.
Не мога да оценя дали добре представят историята на хартиеният оригинал - тъй като аз вече веднъж съм я получила и не я следя във филма.
Проследявам основно картините, сцените, дали включва всички части от книгата...

Но този филм е безкрайно красив...
Точно толкова, колкото книгата носеше в себе си всички миризми и предоставя възможността да ги подушваш, докато ги прочиташ - то филмът носи красотата на местата, през които минава героят ни.
Представя красотата на цветенцата, листенцата, шишенцата, невинността на момичетата, наивността на колекционера и други визуални украшения, които си заслужават да бъдат погледнати.

Направих и проучване: попитах някой, който не е чел романа преди да гледа филма дали си заслужава, за да получа неутрално мнение и получих оценката - 7/10, което според мен е достатъчно, за да запълниш час и половина от свободното си време. :)

2 comments:

Anonymous said...

Здравей, гледала съм филма преди около година, не бях чела книгата. След филма разбрах за съществуването й. Разбира се,след това я прочетох. Това не ми развали по никакъв начин нито впечатленията от филма, нито от книгата, получи се добро допълване.
Да, красиво е, наистина :)

Des said...

Здравей, радвам се, че ти е харесал :)

Мен книгата много ме впечатли и леко преднамерено започнах да гледам филмът - очаквах, че няма да е достатъчно добър спрямо книгата, но хитростта е на филмът е в това, че не търси внушението на книгата а си създава собствено.

Все едно гледах непознато произведение... :)