Tuesday, June 20, 2006

Amores Perros

Или с други думи "Love's a bitch". Феновете на испанското кино няма да останат разочаровани. Доста добро изпълнение на може би леко неизвестния в България режисьор- Alejandro Gonzalez Inarritu. Стила леко напомня "Магнолия", защото филма е изграден от три различни историй, но като цяло е доста различен. Общото в трите разказа е силната любов (и латино страст, бих добавила аз) на основните персонажи и сблъсака им с жестоката реалност. И кучета навсякъде-големи, малки, бойни, улични, коткообразни и т.н. ( харесва ми играта на думи в заглавието).
Ако до края на филма не намразите жената на големия брат от първата история или манекенката в инвалиден стол от втората история, или гадното ченге с педерастични наклоности от третата, значи не разбирате нищо от кучки. Но силните образи, всъщност са тези на мъжете. Те са много по-колоритни и сложни, и могат да ви внушат това-онова.
Като цяло доста дълъг и тежък филм, препорачително е да се гледа с компания (не, че е страшен; просто ще се почуствате доста по-добре, ако има с кого да го обсъдите, когато свърши.......)

No comments: