Tuesday, June 27, 2006

Green street Hooligans

Футбол, футбол, футбол....Няма по-подходящия филм от "Хулигани" по време на Световното. Все пак си мисля, че трябва да бъде забранен за по-запалените футболни фенове. Може твърде много да се вдъхновят от побойщата и насилието/от които лентата изобщо не е лишена/...ами по дяволите, дори на мен ми се дощя да пребия някой след като го изгледах; просто ей така- за шоуто, не че съм агресивна по принцип...
И въпреки това, много ми хареса. Истинските фенове ще разберат! Пък и винаги е полезно да почерпиш опит от английските си колеги, в крайна сметка те не случайно се славят като най-агресивните футболни фенове /вярвате или не, на второ място в класацията са поляците; така че ако човек на име Томаш, Мачек или Гжешек ви поканят да ги придружите на мач, по-добре тактично откажете/.
Естествено във филма има и малко драма, малко несправедливост /спрямо главния герой-това е неизбежно/, малко отмъщение, малко семейни ценности и всичко това забъркано с много як бой в различни пъбове и стадиони.
Мисля си, че на Elijah Wood малко не му е там мястото но не мога да споря с режисьор, направил толкова добър филм, нали?

No comments: